Päivän Sana Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi

Jeesus sanoo: "Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle. Täällä tekevät koi ja ruoste tuhojaan ja varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta. Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi."

Näin julistetaan tulevan pyhän evankeliumissa (Matt 6:19). Kuinka sujuvasti ohitammekaan tämän Jeesuksen kiellon koota aarteita maan päälle. Tämän yltäkylläisyyden, kilpavarustelun, materian täyttämän maailman puristuksissa meidän voi olla hyvin vaikeaa vastustaa markkinoiden kiehtovaa kuiskuttelua, tai paremminkin huutelua. On jännittävää jatkuvasti suunnitella jonkin tuotteen, vaikkapa puhelimen, auton tai talon, ”päivittämistä”, vaikka todellista tarvetta ei olisikaan. Ja ilo uudesta tuotteesta on tunnetusti lyhytaikainen. Tottumus tappaa tuoreuden ja tyytyväisyyden tunteen aika vikkelästi. Jatkuva ostelu saattaa olla myös merkki turhautuneisuudesta, turvattomuudesta tai jopa masennuksesta.

Suhde maan päällisiin aarteisiin alkaa monia mietityttää vasta iän myötä, kun tietoisuus ajan rajallisuudesta alkaa hiipiä mieleen. Moni havahtuukin jossain vaiheessa järkyttyen siitä tavaramäärästä, mitä on tullut hamstrattua vuosien mittaan. Mitä mieltä on hankkia lisää ja lisää, perikunnalle tapeltavaksi. Olisiko sittenkin parempi olla kuoleman hetkellä (raamatullista vertauskuvaa käyttäen) kuin kameli, joka työntyy neulansilmän läpi, ilman kuormia, mitään jälkeensä jättämättä?

Rukous:

Pyhä Jumala. Me tavoittelemme onnea kuin tuulta, etsimme ja kokoamme aarteita,

jotka yhtäkkiä saattavat kadottaa arvonsa.

Korostamme omaa viisauttamme, vaikka tietomme ulkopuolella

on paljon salattua ja tutkimatonta.

Jumala, anna meille nöyryyttä, kyselevää mieltä ja ymmärrystä,

niin että valitsisimme sen, mikä on meille hyväksi nyt ja ikuisesti. Amen.

Siunattua syysaikaa.

Kirjoittaja on Lammin seurakunnan kappalainen

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut