Vieraskynä ”Sit kun”

Minulla oli nuorempana tapana tehdä itselleni huimia tavoitteita elämääni. Samalla moni henkilökohtaiseen elämään liittyvä asia jäi näiden tavoitteiden jalkoihin. Sitä mietti asioita malliin; sit kun olen tuon tavoitteen saavuttanut, niin voin tehdä mitä mieleen tulee ja nauttia elämästä. Elämä on kuitenkin opettanut, että melkein aina tulee mutkia matkaan ennen kuin ”sit kun” tilanne on saavutettu.

Nyt, kun olen jo ”eläkkeellä” ja jo ennen sitäkin on tullut huomattua, ettei sitä ”sit kun” -tilannetta tule ehkä koskaan. Tuosta periaatteesta luopuminen on antanut paljon enemmän mielekkyyttä omaan elämään, ja stressikin on huomattavasti vähentynyt. Nyt osaa nauttia hetkistä, niin ettei aina tarvitse rynnätä seuraavaan hetkeen. On hienoa, että on aikaa lapsenlapsille ja läheisille paljon enemmän kuin aiemmin. Sitä kiinnittää enemmän huomiota ympäristöön ja sen kauneuteen. Onpa aikaa ollut myös tekemättömien töiden ja remonttien tekoon.

Oman ajan ottaminen oli myös yksi merkittävä syy luopua politiikasta. Laskeskelin, että lähes 100 iltaa vuodessa kului noissa riennoissa. 24 vuoden rupeama valtuutettuna on mielestäni riittävä panostus yhteisiin kunnallishallinnon tehtäviin.

En kuitenkaan aio heittäytyä pelkäksi oloneuvokseksi ja uudet asiat kiinnostavat edelleen ja pitävät mielen virkeänä niin kauan, kun pää ja terveys pysyy kunnossa. Vielä olisi paljon nähtävää ja koettavaa, jotka ovat jääneet odottamaan sitä ”sit kun” tilannetta. Saattaa olla, että tämä hetki ja tämä päivä on viimeinen mahdollisuus niitä kokea ja niistä nauttia.

Moni kaverini on joutunut poistumaan taivaalliseen tarhaan aivan liian aikaisin. On siis tullut aika lopettaa unelmoimasta elämästä ja elettävä sitä unelmaa, joka on tässä ja nyt. Huomisesta kun ei tiedä meistä kukaan.

Kirjoittaja on KTM ja sahtiyrittäjä Lammilta.

24 vuoden rupeama valtuutettuna on mielestäni riittävä panostus yhteisiin kunnallishallinnon tehtäviin.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut