Päivän sana Terveisiä rippikoulusta!

Kesä alkaa olla lopuillaan ja näin ollen myös oman työalani vuoden suurin ponnistus, rippileirit. Niitä oli tänä kesänä kolme kappaletta ja lisäksi pidettiin muutamalle nuorelle yksityisrippikoulua. Yhteensä siis lähes 60 rippikoulun käynyttä ja konfirmoitua nuorta Lammi-Tuulos alueella. Hieno luku ja hienoja nuoria! Olen #kiitollinensiunattuonnellinen heistä jokaisesta, niin kuin nykyajassa kuuluu ”hästäg” laittaa ja liittää omiin julkaisuihin sosiaaliseen mediaan.

Rippileireillä opetellaan ja eletään yhdessä kristillisyyttä. Monelle ne asiat ja perinteetkin ovat aika vieraita, mutta miten hienoa onkaan, että edelleen rippikoulu vetää nuoria osallistumaan ja olen varma, että näistäkin nuorista, joihin tänä kesänä sain tutustua, useammalle pieni uskon siemen putosi sydämeen. Rukoillaan, että se siemen saisi Pyhän Hengen voimasta kasvaa ja rohkaistua välillä aika karikkoisellakin nuoruuden valtatiellä.

Juha Tapion laulua Sitkeä sydän lauloimme rippileireillä useamman kerran, ja siinä laulussa on hieno kolmas säkeistö:

Sade tuli tulvana yli pysäkin.

Sinä olet ihme, suuri sittenkin.

Sinulla on ilma ja kyky hengittää,

olkapäällä kyyhkynen, vaik et sitä nää.

Sinussa on valo, sinussa on yö,

sinulla on sitkeä sydän, joka lyö

väsymättä kipinöitä tuuleen

valaisemaan tietä pimeää.

Toivon, että jokainen nuori, oli sitten tämän kesän rippikoululainen tai ei, näkisi itsessään ja kuulisi myös toisilta sen tosiasian, että sinä olet ihme, sinä olet hieno tyyppi, sinulla on jotain, mikä valaisee minun tietäni. Me kaikki tarvitsemme positiivista palautetta itsestämme ja tekemisistämme.

Muistetaan me aikuiset tsempata nuoria sanoissamme, teoissamme sekä rukouksissamme.

Siunattu olkoon kaikkien koulunvuoden aloittaneiden tie!

Kirjoittaja on Lammin ev.lut. seurakunnan nuorisotyönohjaaja.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut