Päivän sana Opeta, oi Herra meitä

Sunnuntain jumalanpalveluksessa laulettiin virsi 954. Sanat jäivät pyörimään mielessäni. Niitä piti pohtia tarkemmin.

Lahjoillasi meitä siunaat, kaiken annat ajallaan.

Arjen keskellä emme aina huomaa, millaisia lahjoja Jumala on meille antanut. Olemme saaneet kauniin ja turvallisen isänmaan. Ei tarvitse pelätä maanjäristyksiä, tuhoisia myrskyjä ja tulvia. Hän on antanut meille myös paljon erilaisia taitoja, jolla voimme palvella toisiamme.

Muistuta myös, että emme kiinnittyisi tavaraan.

Kukapa ei haluaisi voittaa arpajaisista tai lotosta ”jättipottia”. Mitä kaikkea sitten voisikaan hankkia! Silti on vaikeaa luopua tavaroista, joita ei enää käytä ja joita ilman tulee hyvin toimeen.

Maailmassa moni lienee nälkäinen ja janoissaan.

Näitä ihmisiä yritetään auttaa erilaisilla keräyksillä. Niihin voimme osallistua. Ehkä lähipiiristämmekin löytyy joku, jolle voisi antaa vaikkapa osan puutarhan sadosta. Ainakin voimme rukoilla hädässä olevien puolesta.

Liian moni aivan yksin jatkaa yhä kulkuaan.

Korona-aika on pakottanut välttämään yhteisiä kokoontumisia. Moni on joutunut täysin eristäytymään kotiinsa, vieläpä aivan yksin. Puhelinsoitto ja kirje ystävältä ilahduttaa varmasti heitä. Ulkona ja kaupassa voisimme tervehtiä toisiamme hymyillen ja vaihtaa kuulumisiakin. Toivotaan, että pian pääsemme kokoontumaan sukulaisten ja ystävien kanssa ja että erilaiset harrastuspiirit voivat taas jatkaa toimintaansa.

Näytä, missä apuamme, lahjojamme tarvitaan.

Taivaallinen Isämme rakastaa kaikkia lapsiaan. Kaikki ovat tärkeitä Hänelle. Siksi meillä on aivan valtava vastuu olla Jumalan luottamuksen arvoisia, toimia viisaasti ja totuudesta tinkimättä. Pidetään siis huolta toisistamme ja kannustetaan toisiamme rakkauteen ja hyviin tekoihin. Auttakoon Jumala meitä näkemään, missä voimme lahjojamme käyttää.

Muista, että juuri sinä olet Jumalalle tärkeä! Juuri sinulla on Luojalle erityinen merkitys!

Kiitos, että meitä ohjaat yhteyteen siunaavaan.

Opeta, oi Herra meitä omastamme jakamaan!

Kirjoittaja on Lammin ev.lut. seurakunnan jäsen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut