Päivän sana Matka ja määränpää

Matka on joskus niin mielenkiintoinen, ettei haluaisi välttämättä saavuttaa määränpäätä ainakaan kovin pian. Tämä ajatus on noussut useamman kerran mieleeni kahden viikon Lapin-matkalla, joka jatkuu edelleen tätä tekstiä kirjoittaessani. Evankelioimiskierroksella Gospel Riders -motoristiryhmän kanssa olemme tavanneet ihmisiä ja kuulleet tarinoita, joita emme aina uskoisi todeksi.

Olemme oppineet asioita Lapin historiasta. Eräässä pikkukaupungissa olimme vanhassa kirkossa, jota saksalaiset eivät polttaneet Lapista perääntyessään. Upseeri oli määrännyt poltettavaksi kaiken muun paitsi Herran huoneen. Sota on julmaa, mutta Jumala vaikuttaa ihmisten keskellä yllättävilläkin tavoilla.

Olemme nähneet pohjoisen ihmisten elämää, iloa ja tuskaa. Olemme nauraneet vatsamme kipeiksi ja itkeneet itkevien rinnalla. Olemme kohdanneet tilanteita, joita voisi kutsua sattumiksi, mutta ovatko ne olleet niitä?

Toisella paikkakunnalla elämän kolhima, monilla harhateillä rääkkääntynyt motoristimies kaarsi kaverinsa kanssa paikalle, jossa olimme kertomassa Jeesuksesta samoin ja sävelin. Miehen elämä oli ollut pitkään sekaisin ja perusta puuttunut. Siitä päivästä tuli hänelle pelastuksen päivä. Mies otti vastaan Jeesuksen Kristuksen pelastajakseen ja Herrakseen. Hän jatkoi matkaa uutena luomuksena. Kaksikko ilmaantui seuraamme pohjoisen kierroksensa jälkeen uudelleen erään kirkon parkkipaikalla. Yhdessä polvistuimme kirkossa ehtoollispöytään.

Tapahtumien listaa voisi jatkaa miltei loputtomiin. Olemme taittaneet taivalta rukoillen, joten ei ihme, että matkaamme on sisältynyt koko joukko tilanteita ja kohtaamisia, joita voi hyvällä syyllä kutsua johdatuksiksi.

Elämä Jeesuksen kanssa on matka, josta ei puutu iloa ja mielenkiintoa. Suurimman merkityksen sille antaa kuitenkin loppujen lopuksi tietoisuus määränpäästä. Kaikki tämä on sittenkin vain varjoa sen kirkkauden rinnalla, mitä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat. Se on tarjolla jokaiselle uskon kautta Jeesukseen.

Kirjoittaja on Lammin vapaaseurakunnan pastori.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut