Korona: Tuuloksessa altistumisia viime ja toissa perjantaina – katso voimassa olevat rajoitukset

Kanta-Häme on palannut kiihtymisvaiheeseen. Muistathan noudattaa hygieniaohjeita ja säilyttää turvavälit! Colourbox

Tuulos

Keski-Häme

Kanta-Hämeen maakunta on palannut kiihtymisvaiheeseen 22.7. Viikoilla 28–29 kahden viikon ilmaantuvuusluku on ollut 62 tartuntaa 100 000 henkilöä kohden. Tartunnoista seitsemän prosenttia on todettu ulkomaanmatkan jälkeen, 38 prosenttia oman maakunnan ulkopuolelta ja yhdeksän prosenttia on jäänyt lähteeltään epäselviksi.

Tiistain 27.7. aikana Kanta-Hämeessä todettiin 26 uutta COVID-19-tartuntaa. Tapauksista 17 on Hämeenlinnan seudulta, viisi Riihimäen neljä Forssan seudulta. Viiden potilaan tartunnanjäljitys vielä kesken, mutta muiden osalta tartuntaketjut selvillä. Suurin osa tartunnoista on saatu oman maakunnan alueella perhepiirissä tai sukulaisten ja ystävien tapaamisissa. Koronavirustartunnalle on mahdollisesti voinut altistua Hämeenlinnassa:

Koronapositiivinen henkilö on vieraillut tartuttavana kauppakeskus Tuulosen Hesburgerissa 16.7. kello 20–20.15 ja Tuuloksen Kapakanmäen tanssilavalla 16.7. kello 20.30–1.30 sekä 23.7. kello 19–01. Näissä paikoissa samaan aikaan olleiden on hyvä seurata terveydentilaansa kahden viikon ajan altistumishetkestä ja hakeutua oman terveysaseman kautta koronatestiin, jos oireita ilmenee. Oirearvion voi tehdä myös sähköisesti Omaolo-palvelussa.

Kanta-Hämeen kiihtymisvaiheen suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 15.8.2021 asti. KHSHP

Kommentoi