Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puistoruokailu myös Hauholla

Kaupungin järjestämän ilmaisen puistoruokailun toteuttaa Hämeen Mokia.

Hämeenlinnan kaupunki järjestää kesällä 2021 ilmaisen puistoruokailun, jota kokeiltiin kesällä 2020 osana Hyvät eväät -hanketta. Puistoruokailu toteutetaan kaupungin ja järjestöjen yhteistyönä, ja rahoitus tulee lasten ja nuorten hyvinvointiin kohdistetuista perintövaroista sivistys- ja hyvinvointitoimialalta. Tänä kesänä kokeiluun pääsee mukaan myös Hauho, jossa ruokailu järjestetään 2.–13.8. Hauhon keskustassa (Hauhontie 14).

– Viime kesänä koetun onnistumisen johdosta haluamme tarjota puistoruokailun jälleen lapsille ja lapsiperheille. Tämä on kannustava esimerkki yhdessä tekemisen voimasta ja koemme puistoruokailun erityisen tärkeäksi juuri tässä ajassa, sanoo strategiajohtaja Markku Rimpelä kaupungin tiedotteessa.

Kokeilun tavoitteena on tarjota lapsille ja lapsiperheille loma-aikoina terveellinen ja lämmin lounas, joka koulujen ollessa kiinni saattaa jäädä lapsilta puuttumaan. Samalla tarjotaan Hämeenlinnan perhe- ja sosiaalipalvelujen johtajan Marika Paasikosken mukaan lapsille ja lapsiperheille mukavaa yhteistä tekemistä ja mahdollisuus tavata muita lapsiperheitä.

Puistoruokailu toimii myös kesätyöpaikkana noin 10 nuorelle kahden viikon jaksoissa. Kesätyöllistämisen avulla kaupunki pyrkii rakentamaan työllisyyden polkua ammatilliseen koulutukseen sekä tarjoamaan kesätyötä jo alalla opiskeleville, jotka eivät ole saaneet alan kesätyötä.

Ruokailun ympärille toimijat rakentavat verkostojen kanssa toimintaa lapsille, lapsiperheille ja koululaisille.

Ruokaa on jaossa maanantaista perjantaihin kello 11–13 niin kauan kuin sitä riittää. Päivittäin jaettavaksi tulee noin 50 annosta. Tarjolla oleva ruoka on arkiruokaa, joka on valmiiksi gluteenitonta ja laktoositonta.

Kurkista videolta kesän 2021 puistoruokailujen tunnelmia. Videon voi katsoa myös kaupungin Youtube-kanavalla.