Korona: Perjantaina Kanta-Hämeessä 31 tartuntaa, altistus myös Tuulosessa

Rokotteiden saatavuudessa on välillä hitautta. Uusia aikoja annetaan Kanta-Hämeessä tänään (ma 9.7.2021) kello 16 alkaen. Rokotusvuorossa ovat jo kaikki yli 18-vuotiaat ja riskiryhmään kuulumattomat 16–17-vuotiaat. Minna Lyytinen/Arkisto

Keski-Häme

Perjantain 16.7. aikana Kanta-Hämeessä todettiin 31 uutta COVID-19-tartuntaa. Tapauksista 13 on Hämeenlinnan seudulta ja 18 Riihimäen seudulta. Kaksi tartunnoista on ilmennyt ulkomailta palanneilta, kuusi tartunnoista on todennäköisesti saatu toisen sairaanhoitopiirin alueella. Suurin osa oman sairaanhoitopiirin alueella saaduista tartunnoista liittyy tunnettuihin tartuntaketjuihin ja perheensisäisiin jatkotartuntoihin, mutta joukossa on kolme paikallista tapausta joiden lähde on epäselvä. Ainoastaan yksi on sairastunut karanteenissa ollessaan. Riihimäen seudun tartunnoista 13 liittyy suurehkossa Lopella toimivassa yrityksessä todettuun epidemiaan. 16.7. Kanta-Hämeen keskussairaalan psykiatrisella osastolla on ollut COVID-19-altistustilanne 12.–14.7. Osastolle ei tällä hetkellä oteta uusia potilaita. Tapaukseen ei toistaiseksi ole todettu liittyvän jatkotartuntoja.

Koronapositiivinen henkilö on vieraillut tartuttavana kantakaupungin lisäksi myös kauppakeskus Tuulosessa tiistaina 13.7. kello 10.30–12.30. Jos on asioinut Tuulosessa samaan aikaan, on hyvä tarkkailla oma terveydentilaa huolellisesti kahden viikon ajan ja hakeutua matalalla kynnyksellä testaukseen, jos ilmenee koronavirustartuntaan viittaavia oireita.

Lauantain aikana Kanta-Hämeessä todettiin viisi uutta tartuntaa, sunnuntaina ei yhtään.

Kanta-Häme on edelleen koronan perustasolla. Rokotuksia annetaan jo kaikille yli 18-vuotiaille. Uusia aikoja avataan varattaviksi tänään maanantaina 19.7. kello 16 alkaen. Tilanne arvioidaan uudelleen keskiviikkona 21.7.2021, ja mikäli rokotteiden saatavuus on parempi, uusia aikoja avataan varattavaksi 21.7.2021 iltapäivällä.

Kommentoi