Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona | Päijät-Hämeen koronatilanne heikkenee, rajoitukset vielä toistaiseksi ennallaan

Uusien koronatapausten määrä nousi hyvinvointiyhtymän mukaan viime viikolla runsaasti verrattuna edeltävään viikkoon.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä arvioi epidemiatilannetta eilen pidetyssä ylimääräisessä kokouksessa. Ryhmä päätyi pitämään rajoitukset alueella vielä ennallaan, mutta tilannetta arvioidaan huolestuttavan kehityksen vuoksi jo torstaina ylimääräisessä kokouksessa uudestaan.

Epidemiatilanne Päijät-Hämeen alueella on heikentynyt nopeasti ja on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan vakava uhka tilanteen nopealle pahenemiselle entisestään. Tartuntoja on todettu lisääntyvästi myös Lahden ulkopuolella. Koko yhtymän alue täyttää useita kiihtymisvaiheen kriteerejä ja osassa maakuntaa lähestytään jo leviämisvaihettakin, sanotaan Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän eilisessä tiedotteessa. Nousu johtuu pääosin juhannuksen ravintola-altistumisista seuranneista tartunnoista ja niiden jatkotartunnoista. Karanteeniin asetettiin 484 henkilöä viime viikon aikana koronalle altistumisen vuoksi.

Maanantaina kokoontunut yhteistyöryhmä haluaa kuitenkin seurata tehtyjen torjuntatoimien tehoa, ennen kuin laajennetaan kiihtymisvaiheen arviota Lahden ulkopuolelle. Yhteistyöryhmä muistuttaa etenkin Lahdessa järjestettävissä sisätilatapahtumissa ja asiakkaille avoimissa yleisötiloissa kahden metrin turvavälien säilyttämisestä. Laaja maskien käyttösuositus on edelleen voimassa koko yhtymän alueella ja koskee kaikkia yli 12-vuotiaita.

Suositukset ja rajoitukset ovat arvion mukaan voimassa 31.7. asti, mutta tarvittaessa niitä muutetaan epidemiatilanteen mukaan jo aiemmin. Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran torstaina 8.7. klo 13.00 arvioimaan alueen epidemiatilannetta sekä rajoituksia ja suosituksia.

Alueella kaikkien on nyt syytä noudattaa erityistä varovaisuutta perheen ulkopuolisissa kontakteissa seuraavan kahden viikon ajan. Jokaisen on hyvä harkita, ovatko tapaamiset yleisölle avoimissa sisätiloissa välttämättömiä.

Koronavirustestiin hakeudutaan nyt normaaliin tapaan Omaolo.fi -palvelun tai Päivystysavun numeron 116117 kautta.

Alueella kaikkien on nyt syytä noudattaa erityistä varovaisuutta perheen ulkopuolisissa kontakteissa seuraavan kahden viikon ajan. Jokaisen on hyvä harkita, ovatko tapaamiset yleisölle avoimissa sisätiloissa välttämättömiä.