Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Hämeen vaalikone on auki. Löydä oma ehdokkaasi.

Korona-altistuksia Tuulosessa ja Vihavuodessa

Matkailuun liittyvät tapaukset ovat nousussa Kanta-Hämeessä.

Juhannuksen aikana (to 24.6.–su 27.6.) Kanta-Hämeessä todettiin neljä uutta COVID-19-tartuntaa. Kaikki tapaukset liittyvät matkailuun, ja kolme niistä on Hämeenlinnan seudulta ja yksi Riihimäen seudulta olevalla potilaalla. Keskiviikon 23.6. aikana Kanta-Hämeessä todettiin kaksi uutta COVID-tartuntaa. Molemmat tapaukset ovat lähtöisin ulkomailta, toinen tapauksista havaittiin maahantulotestissä ja toinen 72 tuntia maahan tulon jälkeisessä testissä. Matkailuun liittyvät tapaukset ovat Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan nousussa.

THL suosittelee vahvasti, että riskimaista saapuvan tulisi olla omaehtoisessa karanteenissa, kunnes hän on saanut negatiivisen tuloksen niin sanotusta 72 tunnin koronatestistä.

Hämeenlinnan alueella mahdollisia altistumisia on voinut tapahtua Vihavuoden Koskikahvilassa 19.6. klo 16.30–17.00 sekä Tuulosen Hesburgerissa 19.6. klo 19–19.30 välisenä aikana.

Jos epäilet koronatartuntaa, tee ensin oirearvio Omaolo-palvelussa ja toimi sen antamien ohjeiden mukaisesti. Kaikki lievät tapaukset, jossa oireiden kanssa pärjää kotonakin eikä sairaalahoidon tarve ole ajankohtainen, testataan oman terveyskeskuksen kautta.