Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Debattipuheenvuoro | Poliittinen keskustelu aamiaispöydässä

Olemme elämänolosuhteidemme ansiosta paljon keskustelleet politiikasta. Tänä aamuna puhuimme suunnitelmista vaalituloksen jälkeen, kun molemmat valittiin Hollolan valtuustoon. Kristiina edustaa kokoomusta ja Jyrki perussuomalaisia. Molemmat saivat hyvät äänimäärät kotipitäjästä Hämeenkoskelta. Kummallakaan ei ole ”omaa lehmää ojassa”, ei omia etuja ajettavana kuntapolitiikan avulla. Perheyrityksen tulot syntyvät muilla paikkakunnilla.

Kristiina: Jos ajatellaan koko Hollolaa, minua kiinnostaa terveyspalveluiden tulevaisuus. Olen esittänyt ihanteeksi oman kunnan hyvin resurssoitua terveyskeskusta. Nythän on sekava välivaihe. Harjun terveyttä en pidä tulevaisuuden tekijänä.

Jyrki: Kuntapolitiikassa harvoin päätetään puolueina. Totean vain, että nyt kokoomuksella ja perussuomalaisilla on Hollolan valtuustossa 21 valtuutettua, kun yhteismäärä on 43. Mielestäni tärkeää on välttää tolkuttomia turhia kustannuksia, joita suositaan Lahdessa.

Kristiina: Paikallisesti, siis Hämeenkoskella, tärkein hanke on saada tänne terveydenhuollon palvelupiste, joka ennen kuntaliitosta luvattiin. Sopiva tila on olemassa.

Jyrki: Neuvolatoiminta aloitettiin Suomessa 1940-luvulla. Sitä pystytään jatkamaan 2000-luvulla. Neuvolapalveluiden kehittämiseen tutustuin 30 vuotta sitten: Neuvonnan tarpeet ovat suuret. Tarjoan asiantuntemukseni käyttöön korvauksetta.

Kristiina: Vapaaehtoistyötä? Sen huippu on VPK, johon olen osallistunut vain ihailijana.

Jyrki: Minä osallistuin palvelun käyttäjänä, kun VPK kaivoi minut hengissä ulos autonromusta. Kaikki yhdistykset ja muut toimijat kootaan keskustelemaan heidän suunnitelmistaan ja toiveistaan.

Kristiina: Seuralan säilyttämiseksi ja sen toiminnan kehittämiseksi toimimme aktiivisemmin. Sinulla on ehdotus?

Jyrki: Joo. Pidän vaalilupaukseni ja alan kerran kuussa luennoida Seuralassa aiheista, jotka ovat yleisesti kiinnostavia ja tärkeitä. Palkkiota en tarvitse. Kuulijoilta toivotaan vapaaehtoista osallistumismaksua Seuralan hyväksi.

Kristiina: Niitä mielenterveyden teemoja sinulla riittää.

Jyrki: Ajattelin kuitenkin ensimmäiseksi pitää esityksen ”Käytä oikein lääkkeitä”.