Iloitaan ihmeistä!

Päivän sana

Ihme on hymy ystävän kasvoilla, se on hänen sanomansa hyvä sana. Ihme on valkoisena kukkiva omenapuu, lintujen aamukonsertti koivikossa ja kesäistä pöhinää täynnä oleva muurahaispesä.

Maailmamme on täynnä pieniä ja vähän suurempiakin ihmeitä; ihmeitä, joiden takana on meidän Taivaallinen Isämme. Kerran toisensa jälkeen saamme ihmetellä sitä, miten tarkasti Jumala, maailman Luoja on suunnitellut ja järjestänyt kaiken. Jokaiselle kukalle, puulle ja pensaalle Hän on antanut oman paikan ja tehtävän. Ja luotuaan kaiken Jumala ei ole vetäytynyt johonkin pilvenreunalle ihailemaan aikaansaannoksiaan, vaan on edelleen mukana kaikissa tapahtumissa. Jumala pitää huolta luomastaan maailmasta.

Jumalan luomina olentoina me ihmiset saamme olla osa tätä kaikkea, osa Jumalan luomakuntaa. Emmekä olenkaan sen vähäisin osa. Raamatussa kerrotaan, että samalla tavoin ja vielä enemmän kuin Taivaan Isä pitää huolta linnuista ja kukkasista, hän kantaa huolta meistä ihmisistä. Kukaan meistä ei ole täällä sattumalta, vaan Isän tahdosta. Olemme mittatilaustyönä tehtyjä ja jokaisella meillä on oma Jumalan suunnittelema paikkamme täällä maailmassa.

Meille kaikille Taivaan Isä on myös järjestänyt matkaseuraa elämämme jokaista hetkeä varten. Jeesus, meidän Vapahtajamme haluaa kulkea meidän kanssamme. Hän haluaa olla kanssamme silloin, kun elämä hymyilee ja kaikki on hyvin, mutta aivan erityisesti silloin, kun mieli on maassa, kipu koskettaa ja tuntuu, että valonsäteitä ei tule mistään. Jeesus tahtoo olla mukana niin juhlassa kuin arjenkin keskellä. Hänen huolenpitoonsa ja johdatukseensa luottaen on turvallista taivaltaa elämänpolkua eteenpäin ja iloita elämän pienistä ja suurista ihmeistä.

Kirjoittaja on Lammin seurakunnan kirkkoherra.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut