Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesälehden pääkirjoitus Pirskahteleva, hedelmäinen ja ripaus yrttisyyttä

Kevät tuli ehkä keikkuen, mutta kesä avautui kuplivana ja raikkaana, kunnon juhlajuoman tavoin. Herkullisissa, suun myötäisissä tunnelmissa nostamme maljaa kesälle ja paremman huomisen toivolle myös kesälehdessämme. Terveydeksi!

Yhteisen matkamme aloittaa menneiden aikojen viisas tulkki, aikamatkalla ihmisten parissa kirjoituksillaan kulkeva blogistimme Heikki K. Lähde, joka tuossa alapuolella kurkistaa Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listauksiin. Keski-Hämeen kesä tekee kulttuuria eläväksi, nyt jo ulos uskaltautuen. Taidamme vähän ollakin kuin vasikat kesälaitumelle laskettuina, innoissamme, vähän villiytyneitäkin. Olkaamme!

Haemme vanhoista perinteistä uutta voimaa myös tervehtimällä riemullisesti ylioppilaita 50 vuoden takaa sivulla 6, rakentamalla käpylehmiä sivulla 18 ja kasvattamalla maatiaiskanoja sivulla 20. Kurkkaamme kyllä museoihinkin sivuilla 10 ja 30, ja keskiaikakin tulee kesäämme kylään sivulla 4, mutta hyödynnämme toki uuttakin tekniikkaa suoratoistolla siellä, missä se vielä on välttämätöntä, mutta myös vanhaa tietoa ja uutta tekniikkaa yhdistäen, kuten kyläkävelyillä Hämeenkoskella sivulla 22. Lähde matkalle mukaan!

Terveyttä haemme luonnosta ja yrteistä, kevyen kesämaljan valmistamme vadelmasta sivulla 24 ja upotammepa vähän perunaakin multaan sivulla 26; kasvattamaan uutta satoa, antamaan uutta voimaa ja iloa elämään. Hämeen hitauskin on osattu jo kääntää voitoksi uudella yhteistyön konseptilla, josta kerromme sivulla 14. Paikalliset yrittäjät ovat myös mukana sivuillamme tekemässä kesän tunnelmaa omien ilmoitustensa avulla. Kannata kotiseutua käyttämällä paikallisia palveluita!

Ajanvietettä tarjoamme entiseen tapaan kesäristikkomme avulla sivulla 12. Sadepäivän ratoksi soveltuu hyvin myös Hauho-aiheisen dekkarisarjan kirjoittaneen Hanne Dahlin eli Anne Syrjän uusi kesänovelli sivulla 16. Se kuvaa lempeästi menneen ja uuden ajan kohtaamista itse kunkin lapsuuden maisemissa ja sukupolvien vaihdoksissa.

Tervetuloa viihtymään kanssamme, kaikilla sivuillamme, kesän parhaissa hetkissä. Olkoon tämä kesä meille kaikille onneksi!

Taidamme vähän ollakin kuin vasikat kesälaitumelle laskettuina, innoissamme, vähän villiytyneitäkin. Olkaamme!

Kirjoittaja on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Kirjoitus on julkaistu 10.6.2021 Keski-Hämeen Kesä -lehdessä, joka on verkossa vapaasti kaikkien luettavissa.Tervetuloa tutustumaan!