Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Hämeen vaalikone on auki. Löydä oma ehdokkaasi.

Pääkirjoitus Jännitystä kisakatsomossa ja kauniita unia

Onpahan ollut mielenkiintoista istua viime päivinä kisakatsomossa. On tullut melkein kultaa jääkiekossa, on valittu kaupungille uutta johtajaa ja kohta valitaan hänelle 51 uutta työkaveria. Niin jännittäviä käänteitä, että itselläkin on melkein voittajan fiilis, vaikka vain viimeiseen pääsin edes jotenkin vaikuttamaan. Tähän tosin vaikuttaa se, että saimme samaan syssyyn valmiiksi myös kesälehden. Sitä kehtaan suositella sinullekin!

Äänestämässä kävin koronaohjeiden innoittamana jo ennakkoon. Yleensä olen tehnyt äänestyspäivästä erityisen, nautiskellut siitä tunteesta – vai harhaluuloko lienee? – että meillä on kansalaisiaan kuuleva maa ja ihmistä lähelle tuleva kunta. Olen herkutellut äänestämisen jälkeen vaalikahvin kanssa myös osallistumisen ilolla. Nyt asia tuli hoidettua arjen keskellä hyvin pikaisesti, mutta niin vaivatonta se oli, että jos ennakkoäänestys ei olisi jo päättynyt, suosittelisin sitäkin sinulle.

Jos et ehtinyt käyttää tilaisuutta hyväksesi, muistathan käydä sunnuntaina uurnalla. Hämeenlinnan uusi johtaja tarvitsee rinnalleen intoa puhkuvan uuden valtuuston, mutta varmasti myös vakautta, viisautta ja kokemusta. Ja vaikka Hollolassa ei kunnan kärjessä tapahtunut muutoksia, tarvitaan osaajia muutoksen tuuliin sielläkin. Sinunkin äänesi tarvitaan, että pitäjiä varmasti myös uudessa valtuustossa kuullaan.

Itseäni miellytti se, että niin moni valtuutettu ilmaisi maanantaina ennen äänestystä, että valitaanpa Hämeenlinnan johtoon kumpi tahansa, kaupunki on varma voittaja. Se oli hienosti sanottu. Noin kovassa kisassa hopea ei todellakaan ole häpeä, eikä se ollut sitä upeasti pelanneelle maajoukkueellemmekaan.

Sunnuntaina ainakin minä pystytän taas kotiin kisakatsomon ja jännitän omien suosikkieni puolesta. Uusi kunnanjohtaja asetti uudelle valtuustolle riman korkealle lupaamalla olla luottamuksemme arvoinen. Olisipa se vallan hienoa, jos kuntavaaleissakin voisi uskoa, että kisa on reilu ja kilpakumppaneita kunnioittava. Oman kunnan parasta ajattelevia olisivat kaikki ehdokkaat, eikä yhtään omaa lehmää olisi missään ojassa eikä kenelläkään edes ketunhäntää kainalossa, kaiken maailman narsisseista nyt puhumattakaan.

Jokohan se herätyskello kohta soi, ja herään tästä Ruususen unesta?

Kirjoittaja on Keski-Hämeen uutistuottaja

Sinunkin äänesi tarvitaan, että pitäjiä varmasti myös uudessa valtuustossa kuullaan.