Kesäkukat on istutettu amppeleihin ja ruukkuihin, juhannukseen mennessä kaikki ovat paikoillaan

Lammi saa 104 kesäkukkaa, Hauho 24 ja Tuulos 12.

Pitäjien kesäkukat ovat tänäkin vuonna pelargoneja. Kuvassa kesän 2019 amppeli. Merja Hirvisaari

Keski-Häme

Kesäkukat on kaupungin verkkosivujen mukaan saatu nyt istutettua astioihin, ja niitä aletaan viedä kohteisiin jo tällä viikolla. Kukka-astiat ja amppelit viedään katujen varsille sekä yleisille alueille viikkojen 23 ja 24 aikana. Myös maaryhmät istutetaan viikon 24 loppuun mennessä, ja koko kaupungin pitäisi olla kukitettu juhannukseen mennessä.

Amppeleita ripustetaan kaikkiaan 451 kappaletta. Kantakaupungin kaduille ja yleisille alueille niistä ripustetaan 271, Lammille 102, Hauholle 24, Tuulokseen 12 ja Iittalaan 42. Renkoon viedään perinteiset kukka-astiat.

Tänä vuonna ei tiedossa ole uutuuksia, vaan istutuksissa on käytetty perinteisiä ja viime vuodeltakin tuttuja kasveja, kuten markettoja, miljoonakelloja, hämähäkkikukkia, päivänhattuja, kesäkynttilöitä ja timanttikukkia, unohtamatta Linnanpuiston ruusupenkkejä. Istutuksia somistamassa ovat myös koristebataatti, muratti ja rautayrtti. Amppeleissa kukkivat pelargonian eri lajikkeet.

Auringonkukkaa on kylvetty tänä vuonna Jukolaan, Kirstulaan ja Aulangolle. Kaupungin auringonkukkapelloilta voi poimia muutaman kukan, kuitenkin kohtuudella, että mahdollisimman moni pääsee kukista nauttimaan.

Kesäkukat somistavat kaupunkia syys–lokakuulle, siihen asti, kun ensimmäiset yöpakkaset alkavat.

Kommentoi