Lehdesmäen silta jännitetään uudelleen

Liikenne suljetaan kolme kertaa kesän aikana, kiertotien pituus on yli 20 kilometriä.

Tie 3223 eli Sappeentie katkaistaan liikenteeltä Lehdesmäen sillan kohdalta kolme kertaa tämän kesän aikana. Ensimmäisen kerran silta suljetaan liikenteeltä torstaina 10.6.2021 kello 05.00 ja avataan liikenteelle viimeistään tiistaina 15.6.2021 kello 23.59. Seuraavat katkot ovat heinäkuussa 23.–26.7. ja elokuussa 13.–16.8.2021.

Liikenne ohjataan kiertotielle Sappeentien (Mt3223), Mustilantien ja Luopiostentien (Mt3222) kautta. Kiertotien pituus on noin 20 kilometriä.

Ely-keskuksen projektipäällikkö Terhi Siltanen kertoo, että silta piti alunperin purkaa viime kesänä, ja tarkoitus oli rakentaa sen tilalle kokonaan uusi silta. Pitkä kiertotie aiheuttaa kuitenkin niin paljon häiriötä alueen asukkaille ja yrittäjille, että vaihtoehdoksi pitkäaikaiselle rakennustyömaalle valittiin sillan vahvistaminen jännitettä lisäämällä.

– Tällä toimenpiteellä vanhalle sillalle saadaan jopa 20 vuotta lisää elinaikaa, Siltanen sanoo. Jännitetyö on vaativaa, mutta haitta liikenteelle on lyhytkestoisempi, kuin kokonaan uuden sillan rakentaminen. Haittaa pyritään vähentämään myös sillä, että työ jaetaan kolmeen osaan.

Kiertotien pituuteen vaikuttaa Siltasen mukaan myös se, että ely-keskuksella ei ole oikeutta ohjata liikennettä muille kuin valtion omistamille teille.

Kevyt liikenne pääsee saatettuna työmaan ohi, mutta koska sillan jännittämistyön täytyy aina aika ajoin olla täysin häiriötöntä, voi jalankulkija/pyöräilijä joutua tovin odottamaan, ennen kuin ylitys onnistuu. Lenkkeilijöiden Siltanen toivoo etsivän viikon ajaksi muita ulkoilureittejä, jotta vaativa siltatyö voisi edetä mahdollisimman häiriöttömästi.

Tällä toimenpiteellä vanhalle sillalle saadaan jopa 20 vuotta lisää elinaikaa.

Terhi Siltanen, projektipäällikkö

Huom! Sillan kolmannen korjaustyön päivämäärä on muuttunut. Silta suljetaan perjantain 13.8. ja maanantain 16.8.2021 väliseksi ajaksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut