Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona | Kanta-Hämeessä eilen 42 tartuntaa

Keskiviikon 19.5.2021 aikana Kanta-Hämeessä todettiin sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan 42 uutta COVID-19-tartuntaa, mikä on korkein päiväkohtainen luku koko pandemian aikana maakunnassa. Tapauksista 30 on Hämeenlinnan seudulta, yhdeksän Riihimäen ja kolme Forssan. Potilaista 12 on sairastunut karanteenin aikana ja muutenkin suurimman osan tartuntaketjut on selvillä, mutta myös muutamia uusia epäselviä tartuntoja sekä niihin liittyviä jatkotartuntojakin on ilmaantunut. Maakunnan sairaaloiden osastoepidemioihin liittyviä tartuntoja on noin kolmannes kaikista eilisistä tartunnoista.

Kanta-Hämeen keskussairaalan osastoepidemiaan liittyen henkilöstön ja potilaiden seulontatesteissä on löydetty tartuntoja, jotka aiheuttavat karanteeneja lastenpsykiatrian osastolla, sairaalakoulussa ja osastolla 4B. Lisäksi päivystyksessä on niin sanotun puhtaan puolen kohortissa seulontatestillä havaittu oireeton koronapositiivinen potilas, joka ei liity aikaisempiin osastoepidemioihin, mutta aiheuttaa karanteeneja muille potilaille. Kaikki päivystyksessä altistuneet on tavoitettu. Kaikkien karanteenien laajuutta ei ole ehditty vielä täydellisesti määrittää, mutta ainakin lastenpsykiatrian osasto ja sairaalakoulu suljetaan tästä päivästä lähtien ainakin kahdeksi viikoksi.

Hämeenlinnassa on mahdollisesti voinut altistua koronavirustartunnalle seuraavissa paikoissa:

– Prismassa perjantaina 14.5 noin kello 18-19.50 välisenä aikana,

– Idänpään Subwayssa 13.5. (Äijälänkatu 1) kello 12-13 välisenä aikana,

– Keskustan Subwayssa 16.5., (Hallituskatu 18) kello 18.30-19.30 välisenä aikana ja

– Lukiokadun Kotipizzassa 15.5. (Lukiokatu 20) kello 13.30-14.00 välisenä aikana.

Näissä paikoissa asioineita kehotetaan tarkkailemaan huolellisesti terveydentilaansa kahden viikon ajan ja hakeutumaan testaukseen, jos koronainfektion oireita ilmenee.