Koronatilanne kriisiytynyt Kanta-Hämeessä

Sairaanhoitopiiri järjestää huomenna tiedotustilaisuuden

Nopeasti kriisiytynyt koronatilanne aiheuttaa poikkeusjärjestelyitä Kanta-Hämeen keskussairaalassa. KHSHP

Keski-Häme

Koronatilanne on nopeasti huonontunut Kanta-Hämeessä. Sairaanhoitopiiri järjestää asiasta tiedotustilaisuuden huomenna tiistaina 18.5.2021.

Viime viikolla Kanta-Hämeen keskussairaalassa ja Vanajaveden sairaalassa todettiin osastolla hoidossa olleilla potilailla koronatartuntoja, jotka ovat aiheuttaneet uusia jatkotartuntoja. Myös Riihimäen sairaalassa on ollut tartuntoja, mutta eri tartuntaketjussa.

Viikonlopun kuluessa laajentunut sairaaloiden osastoihin liittyvä epidemia on johtanut useiden osastojen sulkuihin niin erikoissairaanhoidossa kuin perusterveydenhuollossakin, mikä vaikeuttaa potilaiden siirtymistä jatkohoitoon ja lisää kuormitusta keskussairaalan toiminnoissa. Elektiivistä leikkaustoimintaa joudutaan tämän vuoksi perumaan. Koronatestauksessa voi alkuviikosta esiintyä viivettä, sillä Fimlabin näytteenottohenkilöstöä on jouduttu asettamaan karanteeniin altistumisten vuoksi.

Tilanteesta järjestetään tiistaina kello 11 ylimääräinen info medialle ja Kanta-Hämeen pandemiaryhmä kokoontuu tänään maanantaina kello 12.30 ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään nopeasti kriisiytynyttä tilannetta.

Lisätietoja mahdollisista altistumispaikoista viikonlopun aikana saa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin verkkosivuilta.

Kommentoi