Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona | 40-vuotiaat koronarokotuksiin Hämeenlinnassa

Rokotteena on Pfizer Biontechin mRNA-rokote, joka ei sisällä eläviä taudinaiheuttajia.

Keski-Häme

Koronarokotukset ovat edenneet Hämeenlinnassa niin pitkälle, että ikäraja ajanvarauksessa laskettiin tiistaina 40 vuoteen. THL:n ohjeistuksen mukaisesti alle 65-vuotiaille aloitetaan uusia rokotussarjoja vain mRNA-rokotteilla. Hämeenlinnan kaupunki tiedottaa verkkosivuillaan, että 40 vuotta täyttäneiden. Rokotteena käytetään Pfizer Biontechin mRNA-rokotetta, tuotenimeltään Comirnaty, joka ei sisällä eläviä taudinaiheuttajia.

Kanta-Hämeen kunnat tiedottavat rokotusryhmien rokotusaikataulusta verkkosivulla www.koronarokotuksetkantahame.fi. Sivuilta näkee, minkä ryhmän ajanvaraus on voimassa tai koska rokotusten ajanvarauksen arvioidaan alkavan. Aikaa varatessa näkee myös sen, minkä rokotuksen itse saa.

Koronarokotus on Suomessa vapaaehtoinen ja maksuton. Kaikilla rokotteilla on todettu haittavaikutuksia, mutta ne ovat yleensä lieviä. Yleisimmin ilmoitettuja haittoja ovat olleet kuume, päänsärky, väsymys, rokotuskohdan kipu, lihaskipu ja pahoinvointi. Oheisessa kuviossa on esitetty Fimean tietoon tulleita haittavaikutuksia eri rokotteilla. Koska kaikkia haittavaikutuksia ei ilmoiteta, ilmoitusten lukumäärän perusteella ei voi vertailla eri lääkkeiden turvallisuutta keskenään eikä laskea haittojen yleisyyttä.

Kela korvaa matkakustannuksia

Kela korvaa koronarokotukseen tehtyjen matkojen kustannuksia. Matkat korvataan samalla tavalla kuin muut terveydenhuollon palveluihin tehdyt matkat.

Yhdensuuntaisen matkan omavastuu on enintään 25 euroa. Matkat korvataan yleensä halvimman matkustustavan mukaan. Jos asiakas ei voi terveydentilansa vuoksi käyttää julkisia kulkuneuvoja tai niitä ei ole käytettävissä, hän voi saada korvauksen taksimatkasta.

Jotta Kela voi korvata taksimatkan kustannukset, asiakkaan pitää tilata taksi alueellisesta tilausnumerosta, joka Kanta-Hämeessä on numero 0800 98 821. Muulla tavoin tilatusta taksimatkasta ei voi saada Kela-korvausta