Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Hämeen koululaisnumero on julkaistu - lue täältä digilehti veloituksetta!

Leena Suojala (kesk.) ”Olen realisti,en idealisti”

Pitäjien paikallislehtenä Keski-Häme on myös kuntavaaleissa vahvasti pitäjien puolella. Sivuillamme pääsevät esittelemään itsensä vuorotellen kaikki ne pitäjissä asuvat ehdokkaat, jotka lähettivät tietonsa Keski-Hämeen julkaistaviksi 15.2.2021 mennessä.

Ensimmäiseksi ehätti valtuustossa tälläkin hetkellä istuva keskustan pitkäaikainen kuntavaikuttaja, eläinlääkäri Leena Suojala Lammilta:

— Olen ratkaisukeskeinen ihminen, ehkä koulutuksesta johtuen. Kun tulee ongelma, arvioidaan oireet, tehdään diagnoosi ja valitaan parhaat ratkaisumahdollisuudet hoitaa asia kaikkien kannalta parhaimmalla mahdollisella tavalla. Rakentava keskustelu ja osapuolten kuuntelu toimii yleensä parhaiten joka suuntaan. Toisinaan tilanne ei ehkä etene aivan tämän käsikirjoituksen mukaan, mutta sitten improvisoidaan. Keskustelua pitää voida käydä, vihapuhetta ja kiusaamista en hyväksy.

Kokemusta politiikasta ja vaikuttamisen keinoista olen saanut nykyisestä työstäni maa- ja metsätaloustuottajain edunvalvojana ja kahdesta kaudesta kaupunginvaltuustossa. Taustalla on vielä pitkä työkokemus kunnaneläinlääkärinä ja ympäristöjohtajana Lammin ja Tuuloksen alueella. Ihmiset ja verkostot ovat ehdoton voimavarani.

Haluan kunnallispolitiikassa tuoda esiin ensisijaisesti keinoja maaseudun elinvoiman vahvistamiseksi. Hämeenlinna on hyvin maaseutumainen kaupunki, silti usein keskustelu keskittyy vain torin ympärille, joka on minusta vähän sääli. Maa- ja metsätaloudella ja maaseudulla on kohtalonyhteys toisiinsa. Olen realisti, en idealisti. Sen vuoksi puolueeni on Keskusta.

Kuntavaalit 2021 Ehdokasesittely

Nimi: Leena Suojala

Asuinpaikka: Lieso, Lammi

Ammatti: Eläinlääkäri, asiantuntijana MTK:ssa

Koulutus: ELT

Kuntapolitiikassa: Hämeenlinnan kgin valtuustossa 2 kautta alkaen 2013, ensimmäisellä kaudella ympäristö-ja rakennusltkn jäsen, toisella kaudella kaupunkirakenneltkn jäsen

Puolue: Suomen Keskusta

Vaalislogan: Lupaan tehdä tolkullista keskitien politiikkaa maaseudun puolesta kaupungissa.

Teksti on lyhennelmä Keski-Hämeessä 4.2.2021 julkaistusta esittelystä.