Tiia Nurminen (sd.): ”Kuntalaisen rinnalla kulkija”

Kaksi kautta Hämeenlinnan valtuustossa Hauhoa edustanut Tiia Nurminen (sd.) hakee myös jatkopaikkaa kuntavaaleissa:

– Työskentelen sosiaali- ja terveydenhuollon hallinnossa. Työtehtäviini kuuluu muun muassa palvelujen ja prosessien kehittämistehtäviä.

Työn, luottamustehtävien ja perhearjen lisäksi aikaa ei paljoa jää muuhun. Liikunta on kuulunut arkeeni koko aikuisiän ajan. En varsinaisesti luokittele sitä harrastuksena, se on enemmänkin elämäntapa.

Kuntapolitiikassa kiinnostavat asumiseen liittyvät asiat. Kannan huolta maaseudun autioitumisesta, johon tulisi etsiä ratkaisuja aktiivisesti. Yksi tällainen voisi olla erilaisten asumismuotojen tarjoaminen. Maaseudun vetovoimatekijöitä pitäisi nostaa esiin eri yhteyksissä.

Myös ikääntyvien asiat ovat lähellä sydäntäni. Heidän palvelujaan ja asemaansa tulisi parantaa. Yhtenä keinona tässä voisi olla ikääntymiseen liittyvän tutkitun tiedon lisääntyvä soveltaminen käytäntöön. Asennoitumista vanhuuteen tulisi juurruttaa positiivisemmaksi ja ylipäätään rakentaa ikäystävällisempää yhteiskuntaa.

Kuntapäättäjänä olen asioihin perehtyvä ratkaisukeskeinen ”joukkuepelaaja”, joka uskoo rakentavaan ja rauhanomaiseen yhteistyöhön. Jos tulen valituksi valtuustoon, jatkaisin työtä samalla tavalla kuten tähänkin asti. Itse näen valtuutetun tärkeimmäksi rooliksi kuntalaisen edustajana olemisen. Vaikka valtuutettu on vastuussa ja päättämässä osaltaan suurista asioista, kuten kaupungin taloudesta, ei pidä sokaistua omasta asemastaan. Mielestäni hyvä valtuutettu on kuntalaisen rinnalla kulkija: hyvä kuuntelija ja asioista selvää ottava viestin välittäjä, jonka tärkein työkalu on vuorovaikutustaito.

Kuntavaalit 2021 Ehdokasesittely

Nimi: Tiia Nurminen

Asuinpaikka: Hauho

Ammatti: Sosiaali- ja terveysalan hallinto

Koulutus: sairaanhoitaja amk , geronomi yamk

Puolue: SDP

Kuntapolitiikassa : Lähes viisitoista vuotta kuntapoliittisia tehtäviä: Toista kautta Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston jäsen, kaupunginhallituksen varajäsen, Maakuntavaltuuston jäsen, Hmeenlinnan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Hämeenlinnan seurakuntayhtymän kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunnan varajäsen, Hauhon seurakuntaneuvoston jäsen. Lisäksi olen toiminut Hauhon Työväenyhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 2013

Slogan: Hyvä valtuutettu on kuntalaisen rinnalla kulkija, hyvä kuuntelija ja asioista selvää ottava viestin välittäjä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut