Marjatta Rahkio (kesk.) ”Viisaita valintoja”

Keskustan kuntavaaliehdokkaiden kokeneimpaan kaartiin kuuluva eläinlääketieteen tohtori Marjatta Rahkio on ollut Hämeenlinnan valtuustossa kuntaliitoksesta asti.

— Asun Lammin Sankolan tai oikeastaan Parikkalan kylässä pellon laidalla, metsän vieressä. Pitäjäläisen arki vähän kaukana kaikesta on minulle tuttua. Hämeenlinnan politiikkaan haluaisin enemmän ratkaisukeskeisyyttä ja eteenpäin menemistä. Olen hieman turhautunut valtuutetun rooliin ohjelmien ja suunnitelmien hyväksyjänä. Taustatyöskentely, erilaiset iltakoulut ja työryhmät ovatkin sitten ihan eri asia ja valmistelutyöstä jaksan aina innostua uudestaan. Valtuustoryhmämme puheenjohtajana olen viime kaudella päässytkin tämän tyyppiseen työhön mukaan.

Kun olen ollut Hämeenlinnan valtuustossa jo näin pitkään ja kuntaliitoksen alusta, niin olen nähnyt kantakaupungin ja pitäjien suhteessa monta vaihetta. Ensi alkuun oltiin todella varovaisia. Pitäjistä tulevat valtuutetut eivät uskaltaneet edes kokoontua keskenään julkisesti, ja itseasiassa pitäjäsanaa ei edes saanut käyttää. Tämä tuntuu nyt aivan naurettavalta. Tilanne onkin onneksi nyt ihan toinen.

Mutta haastavaa tämä pitäjien etujen ajaminen on edelleen kun taloustilanne on se mikä on. Ja kun kaikkea ei voi saada niin on oikeastaan taktisesti haettava se asia mitä erityisesti ajaa ja mitä kylä tai Ydin-Häme tarvitsee ja sitten laittaa kaikki paukut siihen.

Osallistuva budjetointi on asia, jota keskusta koittaa ensi kaudella edistää. Se että pitäjittäin voitaisiin tehdä päätöksiä jostain yksittäisistä palveluista, parantaisi kuntalaisten ja virkamiesten välistä ymmärrystä.

Ja jatketaan työtä sen eteen, että edelleen edistetään vapaa-ajan asuntojen muuttamista vakinaiseen käyttöön. Budjettivaltuustossa marraskuussa saimme tämän edistämisasian lisättyä budjettikirjaan seurattavana asiana ja niin sanottuna sitovana tavoitteena. Siitä on hyvä jatkaa.

Kuntavaalit 2021 Ehdokasesittely

Nimi: Marjatta Rahkio

Asuinpaikka: Lammi

Ammatti: eläinlääkäri

Koulutus: yo Lammin Lukio 1981, eläinlääketieteen lisensiaatti 1988 ja väitellyt 1998

Kuntapolitiikassa: kaksi kautta Lammi kunnanvaltuustossa 2001–2008, kolme kautta Hämeenlinnan valtuustossa 2009–2021

Puolue:Keskusta

Vaalislogan: Viisaita valintoja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut