Kimmo Salomaa (kok.) ”Hämeenlinna on hyvä paikka asua, ja sitä kannattaa kehittää.”

Tuuloksen yhdistystoiminnasta monelle tuttu Kimmo Salomaa pyrkii nyt valtuustoon, koska haluaa olla kehittämässä Hämeenlinnaa vieläkin paremmaksi asuinpaikaksi.

– Kaikilla puolueilla kuntavaalien teemat ovat yhteneviä kuten palvelujen säilyminen pitäjissä sekä pitkällä tähtäimellä näiden palvelujen kehittäminen paremmiksi. Yhteistyökykyisillä ja -haluisilla päättäjillä yli puoluerajojen on mahdollisuus toteuttaa näitä teemoja.

Ratkaisut ja päätökset tulee tehdä kokonaisuuksia hyvin hallitsemalla. Esimerkiksi palvelujen keskittämisessä nähdään monesti vain toimipaikkojen kiinteät kustannukset kunnalle, vaikka pitäisi arvioida kokonaisuutena käyttäjille aiheutuvat kustannukset sekä palvelujen laatu. Pienet koulut ja terveysasemat puolustavat paikkaansa jos niitä halutaan kehittää esimerkiksi erityisopetusta tarjoaviksi ja terveysasemia monialaisen palvelun tarjoajiksi. Ennen Sote-uudistusta meillä olisi näytön paikka kehittää vielä kunnan omaa toimintaa.

Digiloikka, digitalisaatio tai uuden kehittäminen terminä on lähtökohtaisesti hyvä asia mutta se ei saa tarkoittaa asioinnin siirtymistä vain verkkoon. Kuntalaisten on voitava asioida vaivattomasti myös paikan päällä tai puhelimitse.

Kuntalaisten tarpeet ja mielipiteet eivät saa jäädä sanahelinäksi vaan ne tulee ottaa päätöksenteossa vakavasti huomioon, esimerkkinä merkittävät, ajankohtaiset ja ”kuumat” asiat omalla asuinalueellani eli Evon kansallispuisto sekä Paadenkolu-hanke. Näihin suhtaudun kriittisesti.

Itse 15 vuotta puolisoni kanssa Tuuloksessa asuneena olen sitä mieltä että Hämeenlinna on hyvä paikka asua, ja sitä kannattaa kehittää.

Kuntavaalit 2021 Ehdokasesittely

Nimi: Kimmo Salomaa

Kotipaikka: Tuulos

Ammatti: upseeri, komentaja evp. ja yrittäjä

Koulutus: Ylempi korkeakoulututkinto (yleisesikuntaupseeri)

Kuntapoiliittinen kokemus: luottamustehtävä Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiössä, ei muuta kunnallispoiliittista kokemusta

Puolue: Kansallinen Kokoomus, Ydin-Hämeen Kokoomus ry:n puheenjohtaja

Vaalislogan: Hämeenlinna on hyvä paikka asua, ja sitä kannattaa kehittää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut