Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Hämeen vaalikone on auki. Löydä oma ehdokkaasi.

Lukijalta | Pitäjät soten jälkeen

Keski-Häme 04.11.2021 kertoi, että muuttoa olisi pitäjiin päin. Hyvä niin.

Vuosi 2023 on ensimmäinen vuosi, jolloin kaupunkien ja kuntien olennainen tehtävä on varhaiskasvatus, koulutus lukioihin ja ammattikouluihin saakka.

Hallinnon ei tarvitse ihmetellä sairaanhoitopiirien ja vastaavien yllätyslaskuja ja alijäämiä, silloin on aikaa keskittyä olennaiseen eli lapsiin ja nuoriin.

Nyt tuntuukin oudolta, että Hämeenlinnan ylin hallinto ei ole malttanut odottaa tätä, vaan tasaisin väliajoin lakkautuslistalla on ollut Lammin lukio ja Alvettulan toiminnot ja ehkä joitain muitakin. Useilla päättäjillä on valmiina mielipide, että rahat menevät, tulevat rahat ja lapset eivät riitä.

Olisiko kuitenkin lähes puolen miljardin euron budjettia pyörittävällä kaupungilla ollut aikaa odottaa? Vielä jää pari sataa miljoonaa sotenkin jälkeen jaettavaksi.

Odotan myös naivisti ja idealistisesti, että kun raskas ja rahakas sote-byrokratia jää pois, niin silloin saadaan aikaa ajatella ihmisten asumista ja viihtymistä pitäjissäkin. Siis valtuusto ja hallinto ja sen ihmiset saavat muuntua lautakuntineen enemmän perinteisen ja inhimillisen koululautakunnan suuntaan. Valtuutetuille voi tulla jopa todellista merkitystäkin.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Koskinen on käsittääkseni itsekin pitäjäläinen Hauholta, joten luulisin/toivoisin hänelläkin olevan tämäntapaisia ajatuksia, vaikka on toiminut Euroopankin pankeissa.

Rafael Hellsten

pitäjäläinen Kalvolasta, Iittalasta