Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Hyviä uutisia Alvettulasta

Omasta olemassaolon oikeudestaan viime vuosina suorastaan raivokkaasti taistellut Alvettulan koulu ja sen myötä koko kylä on saanut nyt niin iloisia uutisia, että ihan tässä tekee itsenkin mieli koko maailmaa halata.

Ei pidä antaa periksi, ei pidä taipua väärän edessä, vaan sisukkaasti vain uskoa omaan voimaan ja visioon, tehdä hyvää yhdessä - ja antaa hyvän kiertää.

Alvettula on valittu pilottikyläksi Hämeen kylät ry:n selvityshankkeeseen, jossa yritetään etsiä Hämeen idyllisille maalaiskylille uusia asumismahdollisuuksia niille ihmisille, jotka ovat koronan myötä kiinnostuneet maaseutuasumisesta ja uudenlaisesta etätyöelämästä. Asiantuntijoitakin on jo lupautunut kyläyhteisöjen avuksi. Mikä lottovoitto Alvettulalle, joka kipeästi tarvitsee uusia asukkaita. Mikä mahtava ilon aihe, että valinnan ratkaisi nimenomaan se, että Alvettulassa on aktiivisen kyläyhteisön ohella sekä kyläkoulu ja päiväkoti että kauppa ja baarikin. Kyllä on kannattanut niiden puolesta taistella!

Eihän tuo valinta toki ilman yhteen hiileen puhaltavaa, aktiivista kylän väkeä olisi tullut. Niin kuin ei sekään ilouutinen, että ensi lauantaina 150 vuotta täyttävä Suomen kaunein koulu pääsee aloittamaan oman juhlintansa kaupunkimarkkinoinnin järjestämässä juhlavalaistuksessa. Lue lisää sivun kolme uutiskuilusta ja tapahtumakalenterista sivulta 16. Keski-Häme on tietenkin juhlissa mukana, ja raportoimme niistä ensi viikolla, mutta Alvettulaan kannattaa lauantaina suunnistaa naapuripitäjistäkin ottamaan osaa yhteiseen riemuun. Siellä pääset tutustumaan myös Alvettulan kolmanteen uuteen ilon aiheeseen: uuteen koripallokenttään.

Alvettulassa tulee jälleen näytetyksi toteen vanha viisaus: yhteinen onnistuminen syntyy aidosta yhteisestä ilosta, ei pakottamalla, ei omaa etua ahnehtimalla, ei kadehtimalla, ei yhtään mitään teeskentelemällä eikä varsinkaan valehtelemalla, vaan aidosti yhdessä tekemällä. Onneksi olkoon Alvettulan koulun tuki, Alvettulan kyläyhdistys ja Alvettulan koulu! Hyvä te!

Tämän viikon lehti on pullollaan muitakin esimerkkejä siitä, miten ihania ihmisiä pitäjissämme asuu. Kynttilää ei laiteta vakan alle, vaan oman onnistumisen ovia avataan reilusti kaikille muillekin.

Yhteinen onnistuminen syntyy aidosta yhteisestä ilosta, ei pakottamalla, ei omaa etua ahnehtimalla, ei kadehtimalla, ei yhtään mitään teeskentelemällä eikä varsinkaan valehtelemalla, vaan aidosti yhdessä tekemällä.

Esimerkiksi digilehdestä voit nautiskella sivuilla 5–7 olevan herkullisen kattauksen kulttuurin nälkään. . Aleksi Joensuu antaa mainioita vinkkejä taiteilijan urasta haaveileville, Erkki Seppälä esittelee oman harrastuksensa hedelmiä ja Pirjo Heino avasi ateljeensa ovet apposen auki yhteistyössä kyläyhdistyksen kanssa. Valitettavasti lehdessä ei ole niin paljon tilaa, että saisimme kaikki upeat taideteokset sivuille mahtumaan, mutta onneksi netti auttaa tässä, kurkkaathan myös verkkosivuillemme: siellä esittelemme vain tilaajillemme avautuvissa artikkeleissa jo nyt myös sen Alvettulan uuden kentän.

Voi tätä ilon ja riemun päivää!

Kirjoittaja on Keski-Hämeen uutistuottaja.