Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Vesille venosen mieli

Onpahan ollut mielenkiintoinen viikko! Uudelle verkkoalustalle siirtyminen on viimeistellyt Keski-Hämeen nivoutumisen Mediatalo Esan lehtipalettiin, ja sen myötä moni tekeminen tulee myös entistä yksinkertaisemmaksi – ja pienen opettelun jälkeen myös helpommaksi.

Kaikkihan on helppoa, kun sen osaa.

Onneksi verkkouudistus tekee aidosti sivujemme käytön aiempaa helpommaksi. Se tekee myös niiden rakentamisen aiempaa helpommaksi. Olen ollut vallan innoissani, kun olen saanut ilman ongelmia asennettua omallekin tietokoneelle ja kännykkään uudet palvelumme. Seuraa sinäkin noita viitossivun ohjeita, ei ole vaikeaa!

Tulee mieleen nöösityttönä aika pienellä kokemuksella hankittu purjevene, jonka myyjä näytti iloisesti, mistä köydestä purje nousee ylös, ja miten puomia pitää väistää, ettei pää halkea. Kehtasi vielä kiusata, että koska apinatkin on saatu oppimaan purjehtimisen jaloa taitoa, minullakin olisi mahdollisuuksia.

Opin minä purjehtimaan. Meri on mahtava opettaja, ja kävin minä jossain välissä rannikkolaivurin kurssillakin. Ja opin minä näillä uusilla työkaluillakin luovimaan sekä informaation aavoille merille että turvalliseen kotisatamaan. Kun tekniikka on kunnossa, jää enemmän aikaa olennaiselle: sisällölle. Annathan silti anteeksi, jos ja kun ensi alkuun on etenemiseni vähän kömpelöä ja karikkoista!

Itselleni konkretisoitui kuuluisien leveämpien hartioiden – tai spinaakkeripurjeen – merkitys siinä, kun selvisi että uusien verkkosivujen myötä meille avautuu mahdollisuus hyödyntää Mediatalo Esan suosittua vaalikonetta myös Keski-Hämeessä. Mikä innostus ja riemu! Sivumyötäinen! Meille rakennetaan nyt parhaillaan kuntakohtaista vaalikonetta, jonne kutsumme kaikki Hämeenlinnan ja Hollolan ehdokkaat mukaan heti, kun se on teknisesti mahdollista.

Laiva on turvassa ollessaan satamassa, mutta sitä varten sitä ei rakennettu.

Minäkin pääsen äänestämään näissä vaaleissa ja odotan erittäin innolla sitä, miten ehdokkaat vastaavat meidän pitäjäkohtaisiin kysymyksiimme!

Keski-Hämeen erittäin pitäjäkohtaisiin kysymyksiin Evon tilanteesta pääsivät vastaamaan myös nykyiset valtuutetut, vaikka kaikki heistä eivät olisi sitä halunneetkaan. Kannattaa lukea vastaajien kommenteista koostettu juttu sivulta 16. Kaikki yhteisten asioiden hoitamiseen mandaatin saaneet eivät sentään halunneet jäädä vain lillumaan plägään, vaan kertoivat halustaan kehittää Evoa mahdollisimman monipuolisesti. Miten se menikään: laiva on turvassa ollessaan satamassa, mutta sitä varten sitä ei rakennettu.

Nyt asetetaan väylämerkkejä kohti parempaa huomista tavalla, jolla on merkitystä useille sukupolville meidän jälkeemmekin.

Niinpä mekin raportoimme Evon asioista viikoittain, jatkossakin, vaikka se joitakin jo kyllästyttääkin. On tärkeää, että kaikki osapuolet saavat äänensä kuuluviin. Kaikki merkittävä ei edes mahdu joka viikko lehteen, käythän siis seuraamassa myös verkkosivujemme koko ajan laajenevaa juttupankkia.

Puhaltakoon myötätuuli tällä viikolla sinunkin veneesi mukavaan menoon elämän aallokkossa.

Navigare necesse est.

Kirjoittaja on Keski-Hämeen uutistuottaja.