Mainos

Piippumestari taitaa remontit monessa kohteessa

Miika Niemikorpi on tehnyt kattoja parikymmentä vuotta, missä ajassa on syntynyt hyvä käsitys siitä, mitä millekin katolle kannattaa tehdä asiakkaan kukkaro huomioiden.

Katot korjataan, hormit kunnostetaan ja ulkoverhoilukin uusitaan

Huolellisuus, tarkkuus, nopea reagointikyky ja ammattitaito ovat niitä tekijöitä, jotka voidaan liittää Piippumestariin. Asiakaskommentit somessa kertovat, että yrityksellä on vain tyytyväisiä asiakkaita, joiden kommentit liittyvät edellä mainittuihin ominaisuuksiin.

– Sopimukset ja urakkahinnat pitävät. Asiakas ei joudu maksamaan lisätunneista. Jos remontin aikana sattuu jotain yllättävää, asiakkaan kanssa neuvotellaan aina, vakuuttaa yrittäjä Miika Niemikorpi.

Nimensä mukaisesti yritys tekee hormiremontteja, mutta toiminta on entistä enemmän viime aikoina kohdistunut kattoremontteihin sekä ulkoverhoilujen uusimisiin.

– Teemme laajasti kaikenlaisia remontteja. Piippujen pellitykset, piipunhattujen asentamiset ja kattojen pellitykset sekä ylipäätään kattoremontit ovat tänä päivänä meidän päätyötämme ulkoverhoilutöiden ohella. Vaihdamme myös ikkunat.

Piipunpellitysten yhteydessä tarkastamme hormin kunnon. Jos kunto on kovasti huono, voin tehdä heti tarjouksen kunnostuksesta. Jos hormin kunnon voi ennakoida huonontuvan tulevaisuudessa, kerron siitä asiakkaalle ja ehdotan toimenpiteitä sen suhteen. Korjaustoimenpiteinä ovat muuraus, massakorjaus tai putkitus.

Katto vuotaa usein läpivienneistä, kattoikkunoista ja -luukuista tai vanhoista naulanrei’istä. Etenkin vanhoissa aaltopeltikatoissa naulat tuppaavat nousemaan ylös aikojen saatossa.

– Katon läpivientien tarkistaminen ja kunnostus on katon kunnon kannalta hyvin tärkeää. Pienikin vuoto voi aiheuttaa ison vahingon, jos vuoto on jatkunut pitkään, sanoo Niemikorpi.

Pellinvaihdolla saa jo uuden katon

Niemikorven mukaan kattoon riittää usein peltien uusiminen.

– Jotkut 1980- ja 1990-lukujen peltikatot hilseilevät, koska ne on aikoinaan pinnoitettu muovipinnoitteella. Hilseilevää kattoa ei kannata maalata, koska mikään maali ei pinnoitteen päällä kestä, kertoo Miika Niemikorpi. Suosittelen peltien vaihtoa, jos aluskate ja ruoteet on kunnossa, koska silloin asiakas saa uudet pellit, uuden pinnoitteen ja 25 vuoden takuun. Vanhan peltikaton maalaus maksaa 25-30 euroa neliöltä. Jos pinnoite hilseilee, on vanha pinnoite poistettava.

Katon pellittäminen maksaa 35-40 euroa neliöltä. Pellinvaihto on noin puolet edullisempi kuin täysremontti. Läheskään aina kattoremonttia ei tarvitse tehdä koko katon osalta mikä säästää merkittävästi asiakkaan kukkaroa.

– Meidän valttimme on sovittaa remontti asiakkaan varoille sopivaksi, lupaa Niemikorpi. Isot alan yritykset markkinoivat yksinomaan täysiä kattoremontteja, joissa vaihdetaan ruoteet ja aluskatteet. Sellainen remontti maksaa normaalikokoisessa omakotitalossa 15 000-20 000 euroa, eikä kaikilla ole rahaa niin mittavaan remonttiin, joka voi kaiken lisäksi olla osin turhakin, koska monesti aluskate ja ruoteet ovat hyvässä kunnossa, jollei katto ole mistään vuotanut.

Me tarkastamme katon ja teemme remontin siltä osin kuin asiakas haluaa ja hänellä on siihen varaa. Kun peltikaton pellitys uusitaan, voi hinta jäädä noin 7000 euroon ja sillä hinnalla asiakas saa käytännössä uuden katon.

Olen tehnyt kattoja parikymmentä vuotta, missä ajassa on syntynyt hyvä käsitys siitä, mitä millekin katolle kannattaa tehdä asiakkaan kukkaro huomioiden. Katon kunto ja kokonaisuus on aina kartoitettava ennen remonttia, jotta lopputulos olisi hyvä. Esimerkiksi mökeille ja toisarvoisiin rakennuksiin ei välttämättä kannata tehdä kaikkia ruodetöitä uudestaan, jos katto on vain maalipinnaltaan huonon näköinen. Silloin pellin vaihto voi riittää.

Katolla muutakin huollettavaa kuin pellit

Niemikorpi törmää viikoittain piippuihin, joihin ei ole asennettu piipunhattua.

– Lasketaan, että Suomessa sataa noin 700 milliä vuodessa. Jos piippu on neliön kokoinen, neliölle sataa vuodessa 700 litraa, jolloin piippuun päätyy helposti satoja litroja vettä. Se voi toimia talon sisäisenä viemärinä. Vaikka osa sateesta jää hormiin, osa vedestä voi päätyä hormin pohjalle, josta se pahimmassa tapauksessa imeytyy lattiarakenteisiin. Hormin laastiin jäänyt kosteus yhdessä noen kanssa rapauttaa hormia tehokkaasti. Öljy- ja maakaasulämmitteissä taloissa kondensaatiovesi voi aiheuttaa talon rakenteiden kostumista, jollei piippu ole putkitettu oikein.

Tikkaiden ja lumiesteiden kunto on jo turvallisuudenkin kannalta tärkeää. Räystäskourut kannattaa uusia kattoremontissa tai vaikka erikseenkin. Nykyään käytetään ulkopuolisia kiinnikkeitä joten kourun puhdistaminen on helpompaa.

– Aika usein niissäkin on puutteita, jotka kannattaa kattoremontin yhteydessä korjata, toteaa Miika Niemikorpi.

Ulkoverhoilun uusimisen tarve ilmenee usein sen jälkeen, kun katto on laitettu kuntoon.

– Ulkoverhoiluun käytetään hyvin yleisesti panelointia. Peruspanelointi on 3-5 päivän työ keskiverto-omakotitalossa. Isommissa 2-3 viikkoa jos eristystä lisätään samalla.

Kattoremontin voi tehdä mihin vuodenaikaan tahansa. Ainoa este voi olla kova vesi- tai lumisade sekä pakkanen.

– Jos kattoremontin tilaa esimerkiksi tähän vuodenaikaan sen saa aika nopeallakin aikataululla. Jos asiakkaalla on hätä esimerkiksi vuodon takia, reagoimme toki heti vuodenajasta ja tilanteesta riippumatta. Kattoremontit tuppaavat keskittymään kevääseen ja kesään jolloin meillä saattaa olla kuukausien työjono. Alkuvuodesta on hyvä aika aloittaa remonttia, toteaa Miika Niemikorpi.

Piippumestari

Miika Niemikorpi 044 750 9441

www.piippumestari.fi

miika@piippumestari.fi

Kivisojantie 18, 16600 Järvelä

Tämä artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Piippumestarin kanssa. 
Artikkeli on julkaistu Keski-Hämeessä 13.2.2020.